ONDERZOEKBOEK workshops

OnderzoekboekProeverij

Een OnderzoekProeverij is speciaal voor leerkrachten, pedagogische medewerkers of mensen die kinderen anderszins begeleiden. We gaan werken in een eigen ONDERZOEKBOEK (dat je krijgt). De middagen zijn bedoeld om te ontdekken hoe je zelf een plan/wens/droom in gang zet. Daarnaast doe je volop creatieve ideeën op om met je leerlingen uit te proberen. Je onderzoekt, experimenteert en verkent diverse beeldende technieken. Inspiratievolle middagen, ook omdat ze georganiseerd worden in Het Handvaardigheidslokaal in Eindhoven, dat daarvoor speciaal is ingericht.

Sleutelwoorden: dag 1 – OBSERVE, dag 2 – EXPLORE, dag 3 – QUESTION

Aanmelding via mail: marijke @ marijkeliefting.nl

Groep V: 3 ochtenden van 10.00 tot 13.00 uur op vrijdag op 20 en 27 januari en 3 februari 2023

Groep Z: 3 middagen van 13.00 tot 16.00 uur op zaterdag op 21 en 28 januari en 4 februari 2023

Kosten: 150 euro (subsidie door Kunstloc mogelijk wanneer je op een Brabantse school werkt)

Wat zeggen de deelnemers

Elina: De Proeverij heeft mij zoveel gebracht! Maar ook mijn leerlingen, want ik ben in mijn groep 5 begonnen met creatieve schrijfopdrachten en een speciaal schriftje voor ieder kind. Ze glunderen als ze het mogen pakken en ze zijn zo trots op hun werk, dat ieder kind het hardop wil voorlezen. Zelf ga ik ook met meer plezier naar school, als ik weet dat ik weer een creatieve opdracht ga geven. Ik ben ook begonnen met kijken naar kunst met de kinderen en ze smullen ervan!

Nicole: Fijne gesprekken in een veilige sfeer. Ik heb genoten van het mogen klooien/maken, de werkvormen maakten dingen in me wakker om te onderzoeken. Ook de interactie met de andere deelnemers zorgde voor inspiratie.

Chantal: De cursus was boven mijn verwachting, ik dacht niet dat het zo diepgaand zou zijn. Ik kan de komende tijd aan de slag, gedreven door inspiratie van binnenuit. Het was verrassend, hoezeer wat we maken, verbonden is aan onszelf. Ik wens iedereen zo’n mooie Proeverij toe.

Irma: Hoewel het in eerste instantie totaal anders bleek te zijn, dan ik had verwacht, heeft het me zoveel ideeën, inspiratie en inzichten in mezelf gegeven! Ik vond het ook fijn dat er niet alleen getekend werd, maar ook veel geschreven en zelfs poëzie kwam er aan te pas.

Inge: Het was fijn om te ervaren dat wat we tijdens de middagen bespraken, meteen doorwerkte in mijn handelen op het werk. Wat een bewustwording! Man man man, wat kwam ik mijzelf bijvoorbeeld tegen, bij het vragen stellen aan kinderen.

Kassandra: Ik heb hele inspirerende middagen gehad en ik ga er zeker verder induiken!

Marieke: Je bent enthousiast en oordeel loos, dat wakkert mijn ‘durf’ aan. Ik leer vragen stellen aan kunst en aan mijzelf. Ik heb stof om over na te denken en verder te onderzoeken in mijn onderzoekboek. Dankjewel!

Onderzoekboek Verdieping

Heb je de Onderzoekboek Proeverij meegemaakt en wil je je verder ontwikkelen op jouw eigen creatieve pad? Geef je dan op voor de Onderzoekboek Verdiepingsmiddagen. Wederom drie middagen vol ontmoetingen en ontdekkingen. Je gaat in dialoog, met jezelf en anderen. Je daagt jezelf uit met een andere manier van onderzoeken. Je denkt en kijkt verder en doet nieuwe inzichten op.

Het is niet mogelijk om deze dagen te volgen als je niet de Proeverij hebt gevolgd.

Sleutelwoorden: dag 4 – ADVENTURE – dag 5 PLANT A SEED – dag 6 CONNECT

Aanmelding via mail: marijke @ marijkeliefting.nl

Kosten: 150 euro (subsidie door Kunstloc mogelijk wanneer je op een Brabantse school werkt)

Data: zaterdag 11, 18 en 25 maart 2023

werk in 3D
Uitstapje naar het werken in 3D
marlief

All posts

No Comments

Leave a Reply

×