ONDERZOEKBOEK workshops

Jongerenworkshop

Het Fonds voor Cultuurparticipatie heeft een subsidie toegekend aan Onderzoekboek! Met dit geld kunnen we een jongerengroep (van 16-23 jaar) starten. Wijkcentrum 360 Celsius in Woensel West (Eindhoven) wil graag samenwerkend partner zijn. We willen ontdekken hoe het onderzoekboek jongeren kan helpen te groeien in creatief denken, in creatief schrijven, in tekenen en vormgeven. Alles rondom hun eigen wens-droom-plan. Of juist het ontdekken van een doel/toekomst om naar uit te kijken. Behoor jij tot de doelgroep of werk je samen met jongeren in de buurt van Eindhoven? Neem contact op!

OnderzoekboekProeverij

Een nieuwe OnderzoekProeverij speciaal voor leerkrachten, pedagogische medewerkers of mensen die kinderen anderszins begeleiden, staat gepland! We gaan werken in een eigen ONDERZOEKBOEK (dat je zelf meebrengt bijvoorbeeld een blanco dummy of een schetsboek waar je al in werkt). Je kunt casussen inbrengen vanuit je (onderwijs) praktijk. Dan gaan we in co-creatie op zoek naar prachtige oplossingen. De middagen zijn bedoeld om te ontdekken hoe je zelf een plan/wens/droom in gang zet. Maar ook hoe je dit kunt vertalen of toepassen met je leerlingen. Je doet tegelijkertijd allerlei creatieve ideeën op en verkent diverse beeldende technieken. Inspiratievolle middagen, ook omdat ze georganiseerd worden in Het Handvaardigheidslokaal, dat daarvoor speciaal is ingericht.

Aanmelding via mail: marijke @ marijkeliefting.nl

Data: 3 middagen van 13.00 tot 16.30 uur op zaterdag 15, 22 en 29 januari. Als de covidmaatregelen het toestaan.

Kosten: 150 euro

Uitstapje naar het werken in 3D

Chantal: De cursus was boven mijn verwachting, ik dacht niet dat het zo diepgaand zou zijn. Ik kan de komende tijd aan de slag, gedreven door inspiratie van binnenuit. Het was verrassend, hoezeer wat we maken, verbonden is aan onszelf. Ik wens iedereen zo’n mooie Proeverij toe.

Kassandra: Ik heb hele inspirerende middagen gehad en ik ga er zeker verder induiken!

Inge: Het was fijn om te ervaren dat wat we tijdens de middagen bespraken, meteen doorwerkte in mijn handelen op het werk. Wat een bewustwording! Man man man, wat kwam ik mijzelf bijvoorbeeld tegen, bij het vragen stellen aan kinderen.

marlief

All posts

No Comments

Leave a Reply

×