Why?

Hoe gaat het écht met jou? Fijn als je vol energie zit en werk doet dat je voldoening geeft. Top, als je gelukkig bent en goede vrienden om je heen hebt. En als dat (even) niet zo is? Als je denkt dat er meer moet zijn in het leven, als je niet zo lekker gaat om welke reden dan ook. Dan sla je aan het nadenken. Of niet. Dan modder je gewoon door. Met talloze excuses om niet te hoeven denken en handelen. Tot het misschien niet meer gaat.

Er zijn meerdere manieren om stil te staan bij hoe het nu werkelijk met je gaat. Eén manier is werken met een Onderzoekboek. Om te ontdekken wie je bent. Wat je kan of wat je in de toekomst nog voor rol wilt hebben in de maatschappij. Met een Onderzoekboek ontwikkel je verbeeldingskracht en krijg je de kans te ervaren wat die ‘kracht’ voor jou kan betekenen.

Psycholoog Vygotsky zegt over het nut van verbeelding: “… Verbeelding is in de meetkunde even noodzakelijk als in poëzie. Alles wat een artistieke transformatie van de werkelijkheid vereist, alles dat verband houdt met interpretatie en constructie van iets nieuws, vereist de onmisbare deelname van verbeelding ”(Vygotsky, 1998)

Wat herken jij?

  • heb je een wens iets te veranderen in je leven
  • wil je een groter doel nastreven dan je nu doet
  • lijkt het je zinvol om je idee/droom/wens tastbaar te maken door te tekenen, schrijven, beeld verzamelen
  • wil je onderzoeken hoe je zaken in je leven kunt veranderen
  • wil je aanrommelen om te ontdekken wie je bent en wat je wilt
  • gun je jezelf tijd en ruimte om te verdwalen, te blooperen, te experimenteren
  • durf je autonoom en authentiek te zijn/worden
  • wil je jouw plannen laten groeien en concreet maken

Herken je hierin jezelf? Kijk dan verder onder het kopje What?

‘Niet voor de poes’, zo heeft cursiste Margreet van Impelen haar werk genoemd. Tijdens de eerste Proeverijmiddag ontstond deze tekening, naast vele anderen. Dankzij een hartgedragen besluit dat zij toen nam, kunnen we nu (een jaar later) haar keramieken werk bewonderen. Het beeld staat in de wereld en het helpt haar elke dag herinneren aan dat belangrijke besluit. Wil jij ook concreet aan de slag? Kijk dan verder bij de workshops.

tekening van Margreet van Impelen
keramiek van Margreet van Impelen

×