How?

Weet je niet hoe je moet beginnen? Kom dan meedoen aan een training van drie middagen of een 2-daagse. Je kunt ook de handleiding Werken met een Onderzoekboek bestellen en zien hoever je daarmee komt. De handleiding is van 2017 maar de inhoud is nog steeds up-to-date en een lekker leesbaar magazine. Inmiddels zijn de trainingen wel doorontwikkeld en leer je wat Art Based Learning voor je kan doen en maak je kennis met het werk van verschillende filosofen.

Voor meer pedagogisch en didactisch handelen bied ik coaching of co-teaching aan. Deze is beschikbaar voor alle leerkrachten, vakdocenten, pedagogisch medewerkers, sociaal pedagogische medewerkers of mensen die op therapeutische basis met kinderen werken. We gaan tijdens de coaching samen ontdekken welke manier van werken met een Onderzoekboek het beste bij jou en jouw doelgroep past.

Recensie van Marian de Rijk, pensionada met plannen

Veranderen: loskomen van het oude

Vaak weet je wat je anders wilt, maar hoe dan? Daar blijf je over nadenken zonder dat het je iets oplevert. De Onderzoekboektrainging van Marijke Liefting maakt je los van je oude, voorspelbare doen. De training zet je op een ander spoor, je eigen spoor wel te verstaan. Dit is er al, alleen zag je het misschien niet.

De training schept ruimte om op een andere manier naar jezelf te kijken, je vragen te onderzoeken in een creatief proces en spelenderwijs te ontdekken waar je vraag nu eigenlijk over gaat. Daarnaast doorkruist het creatieve proces samen met de andere deelnemers je voorspelbare doen en denken, getuige de afbeelding van een gezamenlijke opdracht.

Ik heb met veel plezier deze training gevolgd en het heeft me van mijn tijdelijke zijsporen (die soms ontstaan) weer terug gebracht bij mezelf en wat ik graag wil doen. Een aanrader!

Recensie van Betsy Pullen, vakdocent Beeldend

Nog steeds ben ik blij dat ik in de periode rond het bekend worden van mijn ziek zijn naar jouw training ‘Onderzoekboek’ ben geweest. Ik heb destijds eigenlijk geen recensie geschreven waar je naar vroeg. Ik zou over de training alsnog willen zeggen:

Dat de Onderzoekboek proeverij mij in een periode van ziek zijn, acceptatie en herstel mij veel heeft gebracht. Even met heel iets anders bezig zijn, andere vragen en andere materialen. Even dat andere stuk in mijn leven loslaten Ontdekken en horen wat mijn Onderzoekboek mij verteld.

Ik heb bij Marijke weer een ander spoor in mijn creativiteit en denken gevonden.

×